Skip to main content

logo-PKN-Eastermar

Geloof-Hoop-Liefde

Ga samen op weg, maak een Emmaüs wandeling!

Een Emmaüs wandeling is gebaseerd op het verhaal uit de Bijbel waar twee mensen samen oplopen van Jeruzalem naar het dorpje Emmaüs, op de avond van de dag van de opstanding van Christus: (Lucas 24:13-32).

Deze wandeling grijpt terug op het Bijbelverhaal over twee volgelingen van Jezus, die na zijn kruisiging diep teleurgesteld van Jeruzalem naar hun woonplaats Emmaüs lopen. De twee hadden verwacht dat Jezus koning van het land zou worden, maar in plaats daarvan werd Hij ter dood veroordeeld. Al lopend naar huis voegt zich een derde man bij hen, die hen uitlegt vanuit de bijbel dat de kruisiging moest plaats vinden. Pas later ontdekken de mannen dat het Jezus zelf was die naast hen heeft gelopen.

Net als in het Bijbelverhaal gaan de wandelaars twee aan twee op weg (natuurlijk met gepaste 1,5 mtr. afstand). Bij vertrek krijgen ze een route mee en een aantal gespreksvragen. Tijdens de wandeling kan een gedeelte in stilte worden gelopen. Je kunt ook besluiten om even lekker op een bankje te zitten en / of van de stilte en de omgeving te genieten.
Gedachten die opkomen zouden gedeeld kunnen worden met elkaar.

U / jij kunt deze Emmaüs wandeling maken op eigen gelegenheid, datum en tijdstip. De start is vanaf de Hege Stins. De korte route is ca. 2 km en de lange route ca. 4 km, of je bepaalt je eigen route.

Uitleg en wandelroutes vind je hier: Werkvorm en route Emmauswandeling Maar ze zijn ook te verkrijgen in gedrukte vorm bij ‘Alles ûnder ien dak’.

We willen op deze manier graag een andere manier van verdieping, zingeving en hoop aanbieden in deze onzekere tijd.

Aarzel niet en ga twee aan twee op weg!

Missionair Team Eastermar

Emmaauswandeling 2020

  • Aangemaakt op .